Followers

..

Follow by Email

Tuesday, 27 September 2011

12 August 2011...


12 AUgust 2011...

memang aku akan ingat sampai bila-bila tarikh nim..even benda ni da sebulan berlalu..ia tetap bagi kesan yang sangat mendalam buat aku..dengan niat nak bukak puasa kat umah nenek berakhir dengan tragedi..mase nak turun umah tu aku okay je dgn aiman n farhan..siap gurau2 lagi sebelum tu..mase lam kereta saip puji lagi "wow aiman best nya kereta dy "..aiman macam suka bila puji kereta dia best..tapi xthu mcm mana tiba2 kereta tu boleh hilang kawalan..masuk ke jalan org..seyes!!aku ingt lagi..time aku bawak tu xslow xlaju..just biase2 je..sedar2 je aku,aiman dgn farhan duk kat hospital..rase macam mimpi..dengan sekelip mata je bnda ni berlaku..tu lah kekuasaan ALLAH..sampai sekarang aiman xsembuh lagi...


< hancur kereta aiman gara2 aku>


< aiman tersepit kt sni la >


sampai kat kecemasan..aiman teruk sekali cedera dy..banyak sgt kluar darah kat kepala dy..mase tu takut sgt!!tkut jd pape kat aiman..yela tgok umi xhenti2 nangis tgok aiman..time tu poksu,ayah su,maksu ra,matju sume dtg ..aku dgn farhan kena masuk wad..aiman pulak kena bawak p kat usm...keesokan harinya aku kena buat operation..doktor kata maybe limpa u bermasalah..sbb luka kat belakang belubang..maybe time xcdent tu terusuk besi ke ape..time operation tu nick , matju , kak emy tggu aku buat operation..ummi tggu farhan dekat wad..aiman pulak dekat icu still koma lg..5jam buat operation doktor tunjuk limpa yang da buang tu dekat nick..tp xsampai 5minit..dc keluar balik cakap nak jumpa dgn pewaris..nick pergi pggilkan ummi dekat wad farhan..dc cakap kena buat 2nd operation sbb berlaku pendarahan yg banyak..so belah perut buat kali yg kedua..yg 2nd operation 3jam je..after that kena masukkan kat icu lepas oprate 2 hari..pastu 7 hari kat wad biasa..


 < time kat icu >


<time kat wad biasa>

< kesan operate >


<luka kat pinggan belakang>


" ibarat mati hidup semula " tu lah umie salalu pesan after aku keluar hospital..umie suruh pikir-pikirkan ayat tu..saya faham ummi..n i'll be do it just 4 you ...terima kasih kat nick,zetty,kak emy sbb jaga saya kat lam wad...tp utk awk ni kene terlebih trima ksih sbb awk da bsuh kcing sy sume..now tubuh ku bkn lagi rahsia bg mu..but its ok..sy halal kan..hahahah!!








































Monday, 19 September 2011

Home Sweet Home Aiman..


syukur alhamdulillah..
aiman skunk da stay kat umah...bila kakak tengok aiman rase nak nanggis je..betapa happy nya aiman dah balik..tapi dalam hati ni...kadang-kadang rase terkilan sbb xleh dgar suara aiman...kakak rindu sgt nak tgok aiman kacau kakak macam dulu..





tapi...
walaupun aiman xboley keluarkan suara lagi..kakak,umi,bab and yang lain akan slalu bagi semangat kat aiman taw!!
tapi in kes..aiman cepat sangat sembuh...yela..dah boleh kenal orang..dah boleh telan air liur..dah boleh jalan sikit2 even kena papah..its okay..walau macam mana pun keadaan aiman selepas ni..kakak akan selalu jaga aiman,rawat aiman...kakak xp sambung belajar pun xpe..asalkan kakak boleh tebus kesalahan kakak dekat aiman taw..tu janji kakak..xkisah la ..kalau ade orang kata apa2 pun dekat aiman lepas ni..

kakak bangga dapat adek macam aiman..ramai taw orang cakap dekat kakak aiman baik,suka tolong orang..tapi kan aiman..dalam kebaikan aiman ade jugak orang yang ambil kesempatan...yela..xthu la toyol mane yang ambila duit simpanan aiman dalam wallet aiman time aiman duk kat hospital..kesian kat aiman kan..dah la motor kena curi..duit dalam wallet pun kena curi jugak..its okay sayang..Allah akan gantikan lebih banyak lagi okay??lagi pun bukan kaya pun orang tu ambil duit aiman..xberkat pun duit dia ambil tu..tuhan akan balas orang yang dizalimi ...yela aiman kumpul duit sekolah..senang2 je orang curi..idiot!!

kalau lah saya boleh gantikan tempat awak aiman..saya akan buat aiman..just 4 u brother..cepat sembuh ye sayang!!! i'll be protect you okay..till the end sayang..













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...