Followers

..

Follow by Email

Saturday, 23 June 2012

Truly Disappointed...


DISAPPOINTED!!
Semua orang pasti akan merasai perasaan kecewa…tapi..apa kan daya kan??semua orang bukan nya perfect sangat kan…kalau manusia boleh puaskan hati semua orang xkan ada yang kecewa..sedih..terkilan..and macam2 lagi lah…dan amat mustahil la kalau ada yang boleh puaskan hati semua orang…dan kadang2..untuk  puaskan hati semua orang kita terpaksa korbankan kebahagian kita sendiri..terpaksa buang keegoan sdri..terpaksa mengalah dari setiap segenap hal…dan untuk puaskan hati semua orang kita terpaksa menelan segala perbuatan dari kesilapan diri kita sendiri…even apa yang telah kita buat tu bukan lah terbit dari hati kita sendiri..untuk menjaga banyak hati memerlukan perngobanan banyak hati yang luka… tapi sampai bila kita kena jaga hati orang..sedangkan hati sendiri yang xterjaga…sampai bila nak berikan kebahagiaan dekat orang sekeliling kita sedangkan hati kita terluka...sampai bila kena pentingkan orang lain sedangkan diri kita tidak sepenting mana,...berusaha untuk menjaga hati semua orang ibarat memeluk pokok kaktus ...semakin kita peluk semakin sakit yang kita rasa..semakin kita menjaga hati orang semakin dalam hati kita terluka..thats all



:  :  d  o  n  e  :  :

Si Dentures !! Im sorry yaa ...


Oit Si gigi palsu !!
awak marah ke kalau saya panggil awak dengan panggilan tu??
xkisah lah awak nak marah ke tak...
i dont care about it..
but kat sini saya nak mintak maaf dengan awak sebab saya 
terkantoi dengan penipuan saya sendiri...
saya mintak maaf sangat..
saya tahu perbuatan saya itu salah..
tapi saya buat untuk kebaikan perhubungan kita...
saya takut bila saya jujur nanti benda tu menyakitkan hati awak..
dan awak rase saya sanggup ke untuk itu??
xkan ??
saya mintak maaf sebab pukul awak..
marah awak..
tengking awak...
dan saya harap pintu kemaafan terbuka untuk saya..
dan pintu kepercayaan still lagi terbuka luas untuk saya...
saya harap....
dengan penipuan 2 kali tu...
adalah yang terakhir..
dan saya janji xkan ada yang kali ketiga 
dan saya berharap saya akan kotakan janji saya tu..
saya xmampu nak janji kan awak kebendaan ..
tapi saya janjikan perhubungan yang jujur untuk kali ini..
dan sepanjang awak jadikan saya  orang yang terpenting dalam hidup..
dan deeply in my heart..
saya menyesal dengan perbuatan saya tu..
dan disebabkan itu saya xnak awak ungkitkan lagi perkara yang lepas..
sebab saya xsuka ingat perkara tu...
dan saya harap..
kepercayaan awak dekat saya xkan berubah ye sayang...
sebab awak je kawan yang paling terbaik yang pernah saya ada..
dan saya xtahu kenapa malam ni awak dengan saya xbercakap..
masing2 cuba nak tunjukkan ego masing2..
kita tengok jela..
ego sape yang tersungkur :)

love you my dentures :)


:  :  d  o  n  e  :  :

Wednesday, 11 April 2012

for my everything..


first sekali..
saya nak ucap terima kasih sangat2 dekat awak sayang..
saya tahu ..saya banyak sangat buat awak makan hati 
dengan saya..
tapi percayalah...
bukan niat saya nak lakukan begitu..
kadang2 kita x sedar yang kita
 saling menyakiti..
saling menyayangi..
saling memerlukan..
kadanga-kadang..
saya rase ada org yang memcemburui keabkrapan kita..
tapi pedulikan kata orang..
tu prinsip kita..
kalau nak dengar cakap org ..
sampai bila2 pun kita xkan bahagia...

Yunk..
saya tahu..
saya banyak dah nyusah ke awak..
hari2 saya buat perangai..
kadang2..
saya takut..
takut yang awak akan fedup dengan saya nanti..
dan bila waktu tu sampai..
saya yakin..
awak xakan lagi pujuk saya..
awak xakan layan lagi dgn karenah saya..
dan saya yakin..
bila itu yang akan terjadi..
saya akan menyesal seumur hidup saya..
sebab kehilangan awak..
sebab awak kan..
my EVERYTHING ( :


L O V E  Y O U <3 


:  :  d  o  n  e  :  :

Tuesday, 10 April 2012

Terima Kasih si Hipokrit

Betulah kata my Anis Mohamad..
kita xperlu kan kawan berjuta untuk menemani kita..
kalau kawan berjuta sekali pun..
hanya berada untuk suka-suka tak guna jugak..
kalau tak jujur dalam persahabatan pun buat apa..
kalau kita ada dua orang je kawan dalam dunia ni..
tapi yang dua orang ni boleh berada di samping kita 
walaubagaimana keadaan sekali pun...
ia sudah cukup memadai :)
jika nak dibandingkan kawan yang berjuta tu..


Mudah je..
kalau dah tak jujur..
lama-lama nanti Allah akan tunjuk jua..
Macam malam nim..xthu kenapa..
saya terjaga dari tidur..
saya tgok sesuatu
dan saya amat terkejut sgt2 bila saya check awk punya ********!!!

GREAT !!
 awak seorang yang penipu yang paling handal..
awak pandai sangat bila buat muka simpati bila awak perlukan pertolongan..
Kenapa sayang??buat kita orang macam ni??
kita orang semua jujur dengan awak taw tak..
kita jadikan awak antara kami..
tapi saya terkejut sangat..
bila saya dapat tahu..
awak sebenarnya..
banyak sangat Muslihat !!
awa tipu kita orang..
saya xtahu la saya kena percaya kan awak lagi ke tak..
kalau sebelum ni 
saya terfikir boleh ke saya hukum awak tanpa dengar dulu penjelasan awak??
mungkin tidak pada kali nim..
sebab saya ada bukti yang sangat2 jelas..
dan bukti itu..
sudah jelas buat saya ..
thanks sebab buat kami macam ni..
kami xrugi pun kehilangan kawan macam awak..
xpela..ini yang awak balas dekat kami..
kam terima..
Kawan..
hidup ini merupakan Hukum Karma..
dan xmustahil kalau..
suatu hari nanti awak akan rase apa yang kami rasekan kali nim..
sebab..
what you give..
you'll get back ^_^
dan masa tu kalau awak muka seposen pun..
kam xkan lagi tertipu..
sebab kami tahu..
yang awak sebenarnya..
HIPOKRIT :)


:: terima kasih sebab bagi pengalaman nie dekat kami..mujurla belum terlambat..kalau tidak...
sampai bila2 kami akan hidup di tipu.. :) ::


"Truth without love is brutality, and love without truth is hypocrisy.”

:  :  d  o  n  e  :  :

Thursday, 8 March 2012

Awesome!!


Assalamualaikum..!!
hmm camner ea aku nak start??
hmmm bermula hari selasa 6 MAC 2012..
aku merajuk dengan someone ..
sebab hari tu dia buat aku touching sgt..
xthu kenapa kalau dengan dia ..
aku mudah sgt nak ambik hati..
sedangkan benda tu xde pape pun...
sometimes..
rase risau jugak..
kalau2 dia akan fedup dgn perangai aku mcm ni..
tapi..
kalau aku xmerjuk..dia nak pujuk sape lagi kan??
hahaha,..

Hari tu...
....( 06.03.2012)...
lepas dia pujuk aku dari nangis..
kitaorang janji la ..
xmo dah saling menyakiti gitu..
dan nak sentiasa sayang dan hargai satu sama lain..
dan aku rase lega..
huhu..
sebab aku sayang kan perhubungan persahabatan yang terjalin...
dan aku jugak sayang sangat2 dekat dia..

Tapi...
keesokkan harinya...
Dia buat dont know je nga aku..
aku pelik la jugak..
yela semalam dah janji dah xmo keadaan macam tu berlaku lagi..
tapi ..
tiba-tiba macam x ok je hari tuh..
dan dengan tiba2..
awak cakap..
" kita setakat ni jela deh...
dan lepas pada nim kita anggap je 
kita xpernah kenal!!"
Dan
saya teramat terkejut!!
rase macam betul ke awak nak macam tuh..
dan mase tuh saya tengok..
muka awak serius..
dan mase tu..
saya rase xdihargai sangat..
yela..
saya sayang awak ikhlas..
tapi awk xmacam tuh pun..

Bila balik je rumah..
semua orang yang tanya saya dan bercakap mase tu..
mesti kena dengan saya..
saya mintak Mark Jue ..
abe mat ter!!
mintop maap deh sebab mara2 awak..
(^_^)
Umie!!
sorry sebab xjawab soalan umie..
serabut etek  time tu..
dan petang tu jugak...
awak call saya ..
cakap nak jumpa saya buat kali terakhir..
dan nak pindah...
dan saya setuju nak jumpa dengan awak ..
awak suruh saya ambik awak dekat rumah sewa..
dan minum i dekat RIDER..

saya pelik...
sebab sampai je kat Rider..
awak bukan nak ambik meja nak duduk.
tapi sebaliknya..
awak terus je jalan ..
dalam hati saya mula fikir..
hmm mesti awak nak kan Privacy..
dan sesi luahan mula berlaku..
awak cakap..
:: awak sayangkan saya lebih saya sayangkan awak..
:: awak nak saya tahu yg awk sayangkan saya..
tengah kita bercakap tuh...
ade orang kat belakang..
jerit 
" HAPPY BIRTHDAY BELLA !!"
dan mase tuh..
saya xboleh nak elakkan diri saya daripd tepung...
dan mase tuh..
teramat terkejut,...
serius..memang tak sangka...
sebab besday saya lambat lagi..
haha

BTW..
thanks a lot for 

:: Dinda Aznie..::
:: Dinda Eyen ::
:: Yaya ::
:: Lin ::
:: Denis Wee Aik Seng ::
:: Edy ::

And ..
Very Very Very Especially..
to My Sayang...
NOOR ANIS SHAMIMI..
sebab buat kejutan untuk saya..
bagi hadiah bear ni untuk sya..
comel sangat!!

saya...
amat9999 hargainya..
saya sayang sangat dekat awak k..
dalam hati je tahu..
bertapa terima kasihnya..
saya dekat korang k..

Tiada Kata yang boleh gambarkan 
Bertapa terharunya saya dengan kejutan korang..
Bertapa sayangnya aku dekat korang..
terutama untuk awak anis..
sayang sangat!!
Tanpa surprise ni pun..
saya tetap sayangkan awak k.. 
(^_^)




Happy Birtday To Me!!

:  :   d   o   n   e   :  :




Tuesday, 28 February 2012

M y N.A.S.B.M

Hye..!!
Sayang..kalo u baca i punyer entry kali nim..
i tuju kat u taw..
Kalau u rase entry i kali adalah pasal u..
Hanya orang2 yang terpilih sahaja boleh ada dalam blog i taw..
even i bukan lah seorang yang istimewa sgt..

tapi..
I xkan metionkan nama u kat dalam blog i kali nim..
sebab i tahu u seorang yg low profile..
huhuhu..
Syg!! 1st i knal you kan..
i malu la nak tegur you..
serius!!
Lagipun time tu i tgok u sombong je..
One day..
You tegur i!! i excited la jgak..
yela maybe akn dapat kawan baru..
bhaha
tapi hari tu jela you tgur i pun..
lepas pada tu you just
senyum2 kat i..
huhuhu..

Day by day..
kita jumpa hari2..tapi xbertegur sgt..
sampai satu masa ..
tuhan dah nak jodohkan kita..
jadikan kita semakin rapat..
jadikan kita semakin mengenali..
jadikan kita semakin saling mempercayai..
dan sekarang..

saya sayang sgt2 kat awk N.A.S.B.M!!
serius saya cakap kat awak..
saya sayang awk..
saya percayakan awk..
kita mungkin sama2 di khianati oleh orang sekeliling kta.
tapi kita jadikan pengalaman kita..
untuk bina perhubungan yang teguh..

Saya tahu bukan mudah untuk kita bina
kepercayaan kita pada seseorang tu...
tapi percayalah..
dari mula saya kenal awak..
niat di hati.
ingin jadi insan dan sahabat yang terbaik untuk awak..
saya tak kan..
buat awak kecewa dengan saya..
saya cuba jadikan diri saya sentiasa
dipercayai..
dan saya tak kan khianati persahabatan dan perhubungan
kita bina ini,..
Seperti mana awak pernah dikhianati sebelum ini..
apa yang ingin lakukan..
jadikan diri saya..
seorang..

" sahabat yang baik..yang menjaga nama baik awk dan
 menyayangi awak semasa awak hidup...dan selepas awak mati.."
thats my promise!!



i love my people..



Dalam Entry Kali nim..
saya nak bagitahu yang saya bertuah sangat..
sebab dikurniakan orang sekeliling saya yang tulus 
dalam menyayangi saya..
Dikurniakan ibu yang manjakan saya..
Diberikan ayah untuk mengajar saya..
Diberikan adik beradik yang selalu bersatu dengan saya..
Diberikan kekasih yang tulus menerima saya seadanya saya..
Dikurniakan bapa dan mak saudara yang sayangkan saya
Diberikan kawan2 yang sentiasa ada dibelakang saya..
Dikala saya susah,senang mahupun sakit..
 Bertapa Bertuahnya jadi..
Nor Salsabilla binti Yunus ...


this my umie ..

~  Razimah Binti Abdul Rashid ~

:: UMIE yang menjaga saya dari sy kecil sampailah saya besar...
:: sya tak tahu kalau sy kawin nanti xduduk dgn umie..
yela dari kecik sampai skarang xpernah dduk jauh2..
:: sya tahu apa yang awak lakukan hanyalah nak yang terbaik 
untuk sya
:: You are My Everything UMIE !!



this my Bab ..
~ Yunus Bin Haron ~

::Kata orang Kasih ayah tiada penghujungnya..dan sya setuju 
dgn kata2 tuh..sebab walaupun bab malu nk cakap pasal syg2 nih..
tapi sy tahu dalam hatinya penuh dgn kasih syg...
:: Kakak Sayang kan BAB..





this is my All Lovely Uncel..


~ Zubaidillah Bin Haron ~
( Cik Dee )
:: Nim pak sedara sy yang tersyg!! 
:: Dia seorng yang sgt2 baik..


~ Ashaari Bin Haron ~
( Ayah Su )
:: Nim pak sedara sy yang bongsu..dia sgt nakal..
kira satu kepala la dgn anak2 sdara dia.
:: Kalau bab ada apa2 masalah..ayah su yang bab call dlu..
sebab ayah su je adek bradik bab yang paling dekat.. 


This is my All Lovely Auty...

Halajah Binti Lokman 
( Makcik Lijah )
:: Saya syaang mak sedara sy yang nim..sebab jaga dan sayang kami
macam anak dia sendiri..

Wan Azuraini ..
( Maksu Ra )
:: Maksu Ra Orang yang boleh buat saya share apa2 pun maslah..
::kalau dgn maksu ra saya xmalu nak share sbb dia sporting sgt!
Ada banyak lagi nak tunjuk pak sedara n mak sedara 
yang saya amat sayangkan mereka...
tapi xdapat nak detect..
huhuhu...
btw...

:: Ayah Teh ::
:: Ayah Ngah ::
:: Ayah Cik ::
:: Cik Lie ::
:: Cik Mah ::
:: Mak Su Za ::
:: Mak Teh ::
and so on..sabella sayang sgt korang..
sebab korang..
THE BEST !!

And  My Cousin Best the Best of  ..

is..
Izwa Baizura Zubaidillah...
 :: seorang yang cantik..
:: seorang yang manja..
:: Awak je dalam ramai2 spupu yang rapat dengan saya..
huhu Love You...

Dan yang Paling Penting..
kamu..

Nor Fatin Binti Yunus..
:: Adek Perempuan satu2nya yang saya ada ade..
yang terawal dan yang terakhir..
:: Seorang yang terlalu memedam rasa..
:: Whatever you are thinking about me..
im still LOVE YOU..
till the end...
kerna kamulah...
satu-satunya adek perempuan yang saya ada..
selepas 
NURUL MIZAN QISTINA..
only you..
(T_T)

Mohd Faiz Aiman Bin Yunus..
:: Adek lelaki saya yang selalu bergurau dgn sy..
tak kira lah sebelum atau selepas dia sakit..
::Peneman saya tidur dikala Qistina pergi 
meninggalkan kami..
::Saya nak mintak maaf sebab saya penyebab awak
tak dapat pergi sekolah lagi..
:: Tapi xpew!! kakak sentiasa doakn kesihatan aiman
akan beransur pulih..tggal skit je lagi kan syg!

Muhammad Farhan Affizuddin Yunus
:: Selepas Enna xde...farhan lah adek bgsu kami ada..
:: Saya selalu je marah dia...marah bukan nakal apa..
tapi..marah sebab makan banyak!
:: Kakak marah sbb nak adek2 kakak sume handsome2 taw!!
::Apa2 pun kakak sayang sume adek2 kakak!
( ^ _ ^ )

:: Yang ni abang2 yang saya ade..yang boleh menjadi wali kepada saya kelak...
:: Dia yang selalu hantarkan saya ke sekolah dlu2..
:: Yang selalu ejek2 saya...
:: Yang selalu pinjam duit saya..hahaha sometime jela..
:: Apa2 pun sayang abe ewan n abe amin..!!
so much taw!

Dan yang paling saya rindukan..
adalah arah adikku..
NURUL MIZAN QISTINA..
:: Walaupun enna xde disisi kakak..kakak nak enna tahu..
Enna ade dihati kakak sokmo k..
:: Kakak sayang kat Enna sampai bila2 sayang..
:: I'll always love you..
and miss you..


Dan kawan-kawan yang sentiasa ada dibelakang saya..
yang ada time kita gaduh..
time saya buat awak  merajuk..
time saya buat awak  rase terpinggir..
time saya buat awak rase xdihargai..
atau apa pun saya buat kat korang..
percayalah!..
saya xpernah lupakan sahabat2 saya..
sebab aku sayang kamu semua..

NURUL AIN BINTI RAZANI
:: Dia pendengar saya yang paling setia..
:: Dia sering menyokong apa2 pun keputusan yang saya buat..
:: Dia sering menjadi permehati yang baik..
:: dan Dia adalah my NURUL AIN..
buat selamanya..
:: Dan saya nak awak tahu ain..aku sentiasa sayang mum..
aku xkan tinggalkan mum..
:: Dan aku jugak xmo mu tinggalkan aku..
sebab aku sayangkan mu..
 I <3 You..

NOOR ANIS SHAMIMI MOHAMAD

:: Even saya baru kenal awak..tapi saya tahu awak baik sangat..
:: Walaupun luaran awak nampak ganass!! sangat..
tapi sebenarnya awak lembut..
:: Saya akan berjanji akan cuba untuk jaga persahabatan 
kita bina ..
:: Dan saya nak awak tahu..saya sayang awak anis..
:) <3 you taw!!

NIK NUR HUMAIRA NIK MUSTAPHA..

:: Nik ..even kita dah mula rengang..saya nak awak tahu dalam 
hati saya ..saya masih sayangkan awak k..
:: Saya terhutang budi dengan awak sebab jaga saya ketika sakit..
::Awak sentiasa ada ketika saya mmerlukan...
:: Dan awak sering masakkan saya kek kukus awak..
:: Dan saya nak awak tahu..
awak sahabat saya selamanya..

NURUL ATIKAH ..

:: Awak wei..awak asyik sibuk je dengan kerja awak kan??
setiap kali holiday..
mesti awak xdapat pergikan..
:: Tapi xpe yunk..im understand you..
awak kena cari duit untuk sara kehidupan awak..
::Saya nak awak tahu saya pun sayang awak sangat2..
kadang2 rase macam makin jauh plak..
:: sayang awk k!! 

Finally..YOU!!.
MUHAMMAD ZUL HELMI ZAKARIA..

:: Terima Kasih awak..sebab sabar melayan karenah saya..
:: Terima Kasih awak..sebab layan rajuk saya..
:: Terima Kasih awak..sebab layan kemarahan saya..
:: Terima Kasih awak..sebab sanggup menunggu saya..
:: Terima Kasih awak..sebab sentiasa cuba adakan apa 
je permintaan saya..
:: Terima Kasih awak..sebab menerima saya seadanya saya..
:: Terima Kasih awak..sebab sanggup menerima apa pun kenyataan
even kenyataan yang awak terima tu menyakitkan hati awak..
:: Terima Kasih awak..sebab jadikan saya insan yang palig penting 
dalam hidup awak..
:: Terima Kasih awak..sebab jadikan keluarga saya sebagai insan 
yang paling penting dalam hidup awak..
:: Berapa banyak pun saya TERIMA KASIH AWAK..
xcukup nak dibandingkan kasih sayang awak kepada saya..



:  :  d  o  n  e  :  :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...