Followers

..

Follow by Email

Tuesday, 28 February 2012

M y N.A.S.B.M

Hye..!!
Sayang..kalo u baca i punyer entry kali nim..
i tuju kat u taw..
Kalau u rase entry i kali adalah pasal u..
Hanya orang2 yang terpilih sahaja boleh ada dalam blog i taw..
even i bukan lah seorang yang istimewa sgt..

tapi..
I xkan metionkan nama u kat dalam blog i kali nim..
sebab i tahu u seorang yg low profile..
huhuhu..
Syg!! 1st i knal you kan..
i malu la nak tegur you..
serius!!
Lagipun time tu i tgok u sombong je..
One day..
You tegur i!! i excited la jgak..
yela maybe akn dapat kawan baru..
bhaha
tapi hari tu jela you tgur i pun..
lepas pada tu you just
senyum2 kat i..
huhuhu..

Day by day..
kita jumpa hari2..tapi xbertegur sgt..
sampai satu masa ..
tuhan dah nak jodohkan kita..
jadikan kita semakin rapat..
jadikan kita semakin mengenali..
jadikan kita semakin saling mempercayai..
dan sekarang..

saya sayang sgt2 kat awk N.A.S.B.M!!
serius saya cakap kat awak..
saya sayang awk..
saya percayakan awk..
kita mungkin sama2 di khianati oleh orang sekeliling kta.
tapi kita jadikan pengalaman kita..
untuk bina perhubungan yang teguh..

Saya tahu bukan mudah untuk kita bina
kepercayaan kita pada seseorang tu...
tapi percayalah..
dari mula saya kenal awak..
niat di hati.
ingin jadi insan dan sahabat yang terbaik untuk awak..
saya tak kan..
buat awak kecewa dengan saya..
saya cuba jadikan diri saya sentiasa
dipercayai..
dan saya tak kan khianati persahabatan dan perhubungan
kita bina ini,..
Seperti mana awak pernah dikhianati sebelum ini..
apa yang ingin lakukan..
jadikan diri saya..
seorang..

" sahabat yang baik..yang menjaga nama baik awk dan
 menyayangi awak semasa awak hidup...dan selepas awak mati.."
thats my promise!!



i love my people..



Dalam Entry Kali nim..
saya nak bagitahu yang saya bertuah sangat..
sebab dikurniakan orang sekeliling saya yang tulus 
dalam menyayangi saya..
Dikurniakan ibu yang manjakan saya..
Diberikan ayah untuk mengajar saya..
Diberikan adik beradik yang selalu bersatu dengan saya..
Diberikan kekasih yang tulus menerima saya seadanya saya..
Dikurniakan bapa dan mak saudara yang sayangkan saya
Diberikan kawan2 yang sentiasa ada dibelakang saya..
Dikala saya susah,senang mahupun sakit..
 Bertapa Bertuahnya jadi..
Nor Salsabilla binti Yunus ...


this my umie ..

~  Razimah Binti Abdul Rashid ~

:: UMIE yang menjaga saya dari sy kecil sampailah saya besar...
:: sya tak tahu kalau sy kawin nanti xduduk dgn umie..
yela dari kecik sampai skarang xpernah dduk jauh2..
:: sya tahu apa yang awak lakukan hanyalah nak yang terbaik 
untuk sya
:: You are My Everything UMIE !!



this my Bab ..
~ Yunus Bin Haron ~

::Kata orang Kasih ayah tiada penghujungnya..dan sya setuju 
dgn kata2 tuh..sebab walaupun bab malu nk cakap pasal syg2 nih..
tapi sy tahu dalam hatinya penuh dgn kasih syg...
:: Kakak Sayang kan BAB..





this is my All Lovely Uncel..


~ Zubaidillah Bin Haron ~
( Cik Dee )
:: Nim pak sedara sy yang tersyg!! 
:: Dia seorng yang sgt2 baik..


~ Ashaari Bin Haron ~
( Ayah Su )
:: Nim pak sedara sy yang bongsu..dia sgt nakal..
kira satu kepala la dgn anak2 sdara dia.
:: Kalau bab ada apa2 masalah..ayah su yang bab call dlu..
sebab ayah su je adek bradik bab yang paling dekat.. 


This is my All Lovely Auty...

Halajah Binti Lokman 
( Makcik Lijah )
:: Saya syaang mak sedara sy yang nim..sebab jaga dan sayang kami
macam anak dia sendiri..

Wan Azuraini ..
( Maksu Ra )
:: Maksu Ra Orang yang boleh buat saya share apa2 pun maslah..
::kalau dgn maksu ra saya xmalu nak share sbb dia sporting sgt!
Ada banyak lagi nak tunjuk pak sedara n mak sedara 
yang saya amat sayangkan mereka...
tapi xdapat nak detect..
huhuhu...
btw...

:: Ayah Teh ::
:: Ayah Ngah ::
:: Ayah Cik ::
:: Cik Lie ::
:: Cik Mah ::
:: Mak Su Za ::
:: Mak Teh ::
and so on..sabella sayang sgt korang..
sebab korang..
THE BEST !!

And  My Cousin Best the Best of  ..

is..
Izwa Baizura Zubaidillah...
 :: seorang yang cantik..
:: seorang yang manja..
:: Awak je dalam ramai2 spupu yang rapat dengan saya..
huhu Love You...

Dan yang Paling Penting..
kamu..

Nor Fatin Binti Yunus..
:: Adek Perempuan satu2nya yang saya ada ade..
yang terawal dan yang terakhir..
:: Seorang yang terlalu memedam rasa..
:: Whatever you are thinking about me..
im still LOVE YOU..
till the end...
kerna kamulah...
satu-satunya adek perempuan yang saya ada..
selepas 
NURUL MIZAN QISTINA..
only you..
(T_T)

Mohd Faiz Aiman Bin Yunus..
:: Adek lelaki saya yang selalu bergurau dgn sy..
tak kira lah sebelum atau selepas dia sakit..
::Peneman saya tidur dikala Qistina pergi 
meninggalkan kami..
::Saya nak mintak maaf sebab saya penyebab awak
tak dapat pergi sekolah lagi..
:: Tapi xpew!! kakak sentiasa doakn kesihatan aiman
akan beransur pulih..tggal skit je lagi kan syg!

Muhammad Farhan Affizuddin Yunus
:: Selepas Enna xde...farhan lah adek bgsu kami ada..
:: Saya selalu je marah dia...marah bukan nakal apa..
tapi..marah sebab makan banyak!
:: Kakak marah sbb nak adek2 kakak sume handsome2 taw!!
::Apa2 pun kakak sayang sume adek2 kakak!
( ^ _ ^ )

:: Yang ni abang2 yang saya ade..yang boleh menjadi wali kepada saya kelak...
:: Dia yang selalu hantarkan saya ke sekolah dlu2..
:: Yang selalu ejek2 saya...
:: Yang selalu pinjam duit saya..hahaha sometime jela..
:: Apa2 pun sayang abe ewan n abe amin..!!
so much taw!

Dan yang paling saya rindukan..
adalah arah adikku..
NURUL MIZAN QISTINA..
:: Walaupun enna xde disisi kakak..kakak nak enna tahu..
Enna ade dihati kakak sokmo k..
:: Kakak sayang kat Enna sampai bila2 sayang..
:: I'll always love you..
and miss you..


Dan kawan-kawan yang sentiasa ada dibelakang saya..
yang ada time kita gaduh..
time saya buat awak  merajuk..
time saya buat awak  rase terpinggir..
time saya buat awak rase xdihargai..
atau apa pun saya buat kat korang..
percayalah!..
saya xpernah lupakan sahabat2 saya..
sebab aku sayang kamu semua..

NURUL AIN BINTI RAZANI
:: Dia pendengar saya yang paling setia..
:: Dia sering menyokong apa2 pun keputusan yang saya buat..
:: Dia sering menjadi permehati yang baik..
:: dan Dia adalah my NURUL AIN..
buat selamanya..
:: Dan saya nak awak tahu ain..aku sentiasa sayang mum..
aku xkan tinggalkan mum..
:: Dan aku jugak xmo mu tinggalkan aku..
sebab aku sayangkan mu..
 I <3 You..

NOOR ANIS SHAMIMI MOHAMAD

:: Even saya baru kenal awak..tapi saya tahu awak baik sangat..
:: Walaupun luaran awak nampak ganass!! sangat..
tapi sebenarnya awak lembut..
:: Saya akan berjanji akan cuba untuk jaga persahabatan 
kita bina ..
:: Dan saya nak awak tahu..saya sayang awak anis..
:) <3 you taw!!

NIK NUR HUMAIRA NIK MUSTAPHA..

:: Nik ..even kita dah mula rengang..saya nak awak tahu dalam 
hati saya ..saya masih sayangkan awak k..
:: Saya terhutang budi dengan awak sebab jaga saya ketika sakit..
::Awak sentiasa ada ketika saya mmerlukan...
:: Dan awak sering masakkan saya kek kukus awak..
:: Dan saya nak awak tahu..
awak sahabat saya selamanya..

NURUL ATIKAH ..

:: Awak wei..awak asyik sibuk je dengan kerja awak kan??
setiap kali holiday..
mesti awak xdapat pergikan..
:: Tapi xpe yunk..im understand you..
awak kena cari duit untuk sara kehidupan awak..
::Saya nak awak tahu saya pun sayang awak sangat2..
kadang2 rase macam makin jauh plak..
:: sayang awk k!! 

Finally..YOU!!.
MUHAMMAD ZUL HELMI ZAKARIA..

:: Terima Kasih awak..sebab sabar melayan karenah saya..
:: Terima Kasih awak..sebab layan rajuk saya..
:: Terima Kasih awak..sebab layan kemarahan saya..
:: Terima Kasih awak..sebab sanggup menunggu saya..
:: Terima Kasih awak..sebab sentiasa cuba adakan apa 
je permintaan saya..
:: Terima Kasih awak..sebab menerima saya seadanya saya..
:: Terima Kasih awak..sebab sanggup menerima apa pun kenyataan
even kenyataan yang awak terima tu menyakitkan hati awak..
:: Terima Kasih awak..sebab jadikan saya insan yang palig penting 
dalam hidup awak..
:: Terima Kasih awak..sebab jadikan keluarga saya sebagai insan 
yang paling penting dalam hidup awak..
:: Berapa banyak pun saya TERIMA KASIH AWAK..
xcukup nak dibandingkan kasih sayang awak kepada saya..



:  :  d  o  n  e  :  :

Sunday, 19 February 2012

Off tO terengganu ..


 First sekali nak ucap..
thanks a lot kat cik Zee coz bagithu pasal trip nim..
even xbyak tempat yang kita orang pergi..
kita org have fun sesangat!!

Kiter bertolak dalam pkul 9.00 am ..
(xsure sangat sebab xtgok jam hehehe) ..
btw...last minut jew ade sorang kakak nim xboley 
nak pergi sebab dia xdaftar nama pun dekat cik zee..
kesian sangat dekat kakak tu..
sebab dari pkul 7.00 am lagi dia dah tunggu bas sampai....
but..
thanks to god!! sebab last minute tu jgak la..
ade sorang drpd kami col n bagthu xnak pergi 
sebab nak smbung tido...
bhahaha...

Masa nak naik bas kita org yang pertama skali 
naik ..excited la konon kan?? hahaha..
aku ambik tempat duduk yang paling belakang skali..
Eryen plak duduk di sebelah aku..
Yaya plak duduk di seblah Ying..
Time duk dalam bas Eryen dgn Yaya yang excited sangat..
siap karoeke lagi dalam bas.. 


Time dalam perjalanan nak p Terengganu ..
Driver bas berhenti kat stesen minyak Esso dlu..
untuk minyak diisi...
so kitaorang ambik kesempatan ini.
untuk beli makanan ringan untk dimakan..
Apa-apa pun sempat lagi kita org bergambar..
hahahaha




Lepas siap beli semua barang..
kita org gerak terus ke Terengganu..
driver bus tu ambik jalan ikut pantai...
dalam perjalanan tu jugakla..
kiter-kiter nim berposing..
hahaha..


Fatin Syafira Mohd Juty
: :Yaya : :

 Eryen <3 Yaya

The Fisrt destination kami 
bila sampai di Terengganu ialah..
: : Planetrium : :




Dekat sini ..
kita orang tgok macam2 ciptaan sains..
yang telah dicipta oleh manusia..
dekat sini jugak kami jumpa pelbagai ciptaan 
yang sangt  sukar untuk dipercayai ..
Lepas tgok ciptaan2 tu semua..
kita orang dibawa ke bilik tayangan ..
bilik tayangan ini kami dihidangkan dengan
crita kartun ...hahaha..
Tapi aku,Eryen, n Yaya 
ambik kesempatan ini untuk tidur ..
sebab citer tu borink sgt la..

















The second destination is..
" Masjid Kristal "





Disini kami semua ambik masa untuk 
berehat dan solat bagi mereka yang solat..
kat sini kami tengok sekeliling masjid
sementara tunggu orang lain bersolat..
disini juga kami ambik beberapa keping gambar
untuk dijadikan kenangan..








Our Cik Zee



Selepas tu ..
kami bergerak ke " Pantai Batu Buruk "
dan disini mata kami dihidangkan dengan
 kereta kuda,kuda, dan sebagainya..
Mula-mula Yaya kata nak naik kuda ..
Tiba-tiba je Yaya berubah fikiran ..
Yaya ajak aku,Eryen n Ying naik motor..
Aku dgn Eryen mula2nya xnak..
segan lah..sebab time tu petang..
ramai giler orang lepak kat pantai..
Tapi takpe demi Yaya ..
aku nak jugak naik motor tu dengan dia..
dan diikuti Eryen naik dengan Ying..
Mula-mula aku yang kena drive..
And mase bawak tu ...
serius aku cakap..best giler..
xrugi la naik..
dalam beberapa kali aku round aku pusing...
tiba2 aku terlanggar tayar yang dia letakkan sebagai litar kot..
Then aku dgn Yaya jatuh..!!Malunya!!!
tapi Yaya dengan slumber dia buat muka dont know..
Lepas tu aku bagi kat Yaya plak yg drive ..
dan mase tu kita orang memang have fun sangat!!
aku.Eryen,Yaya,dan Ying xmenyesal langsung 
dab rase berbaloi la sangat dengan bayaran 
Rm18 2person untuk 15 minute..




















Lepastu kami bertolak balik ke
Kota Bharu...
Walaupun Xbanyak sangat tempat 
yang kita orang pergi..
tapi kita orang have fun sangat sebab pergi 
denga kawan2..
dan dengan trip nim ..
mungkin hubungan aku dgn kawan2 yg lain 
semakin erat..
Bukan xpernah pergi Terengganu..
Tapi saja2 untuk luangkan masa dengan kwan2..
bye2 TERENGGANU..
btw..
KOTA BHARU lagi best !!
hahaha...




:  :  d  o  n  e  :  :


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...