Followers

..

Follow by Email

Tuesday, 27 December 2011

Nurul Mizan Qistina..


Assalamualaikum..
perginya Nurul Mizan Qistina adek bongsu ku..
meninggalkan kami pada 25 DISEMBER 2011..
pada pukul lebih kurang 9pm..

Mase kejadian berlaku..
pada 24 DISEMBER 2011
aku xde kat rumah...
 bila umie otw ambik aku kat Hotel Sutera Inn ..
kakngah call umie cakap Enna xcdent..
mase tu jugak umie call aku cakap enna xcdent..
aku nga umie cepat2 ke kecemasan HUSM...
sampai je kat sana..
aku tengok baju kakngah penuh dengan lumuran darah...
aku tengok kepala qistina penuh dengan darah..
sedang menunggu dc check..
tak lama kemudian dc cakap arwah kena buat operation
setelah buat scan ape semua..
dc cakap kena buang darah beku yang ade kat kepala...
dalam pukul 10 pm
arwah masuk dalam dewan bedah..


aku,umie,kakngah,abe iwan,matjue,abe amin 
setia menunggu arwah di luar dewan bedah..
mase tu bab xde kat sini..
bab ade kat KL..dan bab pum otw balik..
mase arwah keluar dari dewan bedah..
kami terkejut sangat..
muka arwah berubah sangat..
arwah kena ditempatkan di
WAD 2 DELIMA (ICU)..
aku dalam hati berharap sangat keabjaiban ALLAH SWT..


( arwah lepas operation)



sampai je di wad..
dc nak bercakap dengan umie..
tiba2..umie keluar dari bilik tu dengan airmata..
aku dengan matjue saling berpandangan..
aku g kat umie..tanya,,,
umie cakap arwah dalam kritikal..
aku dalam hati masih kuat menyatakan arwah masih selamat..
dalam kul 2 pagi baru bab sampai..
bab terus g tngok keadaan arwah..
dalam pukul 4 pagi barulah aku,umie,bab,matjue boley tido...

keesokan harinya ..
dalam pukul 6.30 pagi..
kami dibenarkan tengok arwah..
mase aku tengok arwah pagi tu..
aku tengok ade bekas airmata di pipi arwah..
aku try bercakap2 dengan arwah..
arwah bagi respon dengan menggerak2kan matanya..
dalam hati aku kuat sangat menyatakan yang arwah akan selamat..
lepas beberapa jam kemudian dalam pukul 9 @ 10 pagi..
dc panggil umie untuk bercakap..
lepas bercakap dengan dc..umie keluar dengan airmata lagi ..
umie cakap..arwah memang dalam keadaan kritikal..
arwah hanya bergatung kepada mesin sahaja..
aku tak percaya!!
aku pergi dekat tanya dengan dc sndri..
dan dc cakap..
yang arwah memang dalam keadaan kritikal..
otak arwah semakin bengkak dan otak dia xdapat membantu 
mengawal paru2 nya lagi..
jantung dia berdeyut disebabkan dengan bantuan mesin..
dan dc cakap die xkan bhentikan mesin tersebut dan membiarkan arwah pergi dgn sdri..
lepas dgr yang dc cakap..
aku xthu macam perasaan aku..
aku berharap sangat arwah kembali sembuh..
hari tu aku rase down sangat...setiap saat aku mengeluarkan airmata..
dalam hati aku merayu sangat agar arwah selamat..
jikalau digantikan dengan nyawa aku...
aku sanggup lakukan..


thanks to matjue,taufiq,umie,ain,tikah,nik dan kawan2 ku yang lain
sebab bagi semangat korang dekat aku..



lebih kurang pukul 8 pm  
Sedang aku tido di atas kerusi menunggu..
aku mimpi aku sedang bergurau dengan arwah..
dalam hati mengharapkan keabjaiban ALLAH S.W.T..
tiba-tiba..
Mark Jue tarik tanganku
sambil cakap..
" cepat-cepat awk bangun..Qistina!!"
aku dalam keadaan mamai..
berlari-lari masuk dalam bilik khas yang ditempatkan untuk arwah..
mase tu tengok kakngah sedang nanggis dah..
mase tu jugak paksu cakap..
"kakak..kakak kena kuat!!"
aku tengok pada mesin...aku panggil nama arwah..
arwah xbagi respon pun..
sebelum ni kalau cakap dengan arwah..anak matanya akan bergerak2
aku cakap dekat arwah..
"enna!!enna kena lawan enna!!
kakak tahu enna kuat!!"
tapi dah terlambat..mase tu arwah dah tinggalkan kami..

aku meraung..
aku rase lemah sangat..
tak boley berdiri..
umi peluk aku..."kakak..sabar kak..Allah sayangkan Enna lagi...
kakak kena redha.."
aku tanya umie..
"umie..betul ke enna da xde??"
umie cakap betul kakak..
kakak kena redha...


keesokan harinya 
26 DISEMBER 2011...
aku mandikan jasad arwah..
sayu aku tengok keadaan arwah..
dengan linangan airmata..
aku gosok tubuh arwah..
buat kali terakhitnya..
kakak boleh mandikan enna..
bertapa cantiknya kamu sayang..
kamu seolah2 sedang tidur...
tiada yang secerdik kamu..
tiada yang boleh gantikan tempatmu..
dan buat kali terakhir kalinya..
kakak kucup pipi kiri dan kanan mu...
kakak kucup dahi mu...
dalam hati sebak menahan dari jatuhnya airmata..
ke wajah mu adik..


lebih kurang dalam pukul 10 pagi arwah dikebumikan..
bertapa pilunya hati kakak tengok saat dirimu dibumikan..
tapi cuaca pada hari tu sangat2 mendung..
menunjukkan bertapa sucinya dirimu..
bertapa ALLAH sayangnya dirimu..


lepas ini..
tiada lagi rambut yang kakak nak belai time tidur..
tiada lagi yang boleh temankan kakak tidur..
tiada lagi kepala yang kakak boleh ketuk2..
tiada lagi gelaran "dahi besar"..
tiada lagi ayat "saya tetap lindungi awk"
tiada lagi game online barbie'
tiada lagi colouring book..yang kita selalu kita  warna bersama2..
tiada lagi yang boleh kita main make-up2 bersama
tiada lagi barang warna pink..
tiada lagi yang boleh gerak kakak waktu pagi..
tiada lagi yang tolong bakarkan steam boat untuk kita org..
tiada lagi kedengaran tanggismu..
tiada lagi muncung mu..
dengan sekelip mata sahaja semua tu hilang adik..
tiada siapa yang boleh gantikan tempat mu sayang..
sungguh!!
kehilangan dirimu amat dirasai...
7 tahun kamu bermain dihadapanku..
dengan sekelip mata sahaja enna tinggalkan kakak.
dan pergi buat selamanya..
Al-Fatihah buatmu sayang..












:: Nurul Mizan Qistina Binti Yunus ::
:: 13.06.2004 till 25.12.20011 ::




P/S : Enna...kakak nak na tahu..kakak sayang sangat2 dekat na..
        kakak xde adik perempuan lain dah selain enna dgn kakngah
        kakngah duk jauh..time cuti je dia boleh duk dengan kakak..
        kalau dia dah pergi tempat dia ngaji..kakak tinggal enna jela..
        kakak rindu nak ngenak enna..nak ketuk kepala enna..
        nak cium bau kepala enna..nak peluk enna time tidur..
        kakak dah niat..bila kakak kawin..dan kakak ada anak perempuan..
        kakak nak guna nama enna letak kat anak perempuan kakak nanti..
        biar anak kakak nanti bijak,baik,manja macam mak sedara dia..
        kakak harap enna xmarah ya sayang...
        xsempat kakak nak tengok enna besar dihadapan kakak..

        bersemadilah kamu sayang dengan aman disana..
        tawaran syurga buat mu sayang..
        kamu adalah insan yang dipilih oleh ALLAH
        untuk menjadi ahli syurgaNYA....
       

Friday, 23 December 2011

Happy Birthday to NNH...


Happy birthday to you NNH..
hari ni (23.12.2011)hari jadi awak kan??
mesti awak ingat saya lupakan ur birthday??
tak..saya xlupa pom..
hmm ex best friends awak nih..
nak wish happy birthday to you..
may god bless to you..
harap dimurahkan rezeki..
dipanjangkan umur..
dikurniakan jodoh yang baik.
n semoga hidup awak dilimpahi dgn kebahagiaan..
nak post kat fb malu..
nak ata msg pom malu..
so kat blog nih jgak sy wish dkat awk k..
even kite xlagi berkawan mcm dlu..
saya xpernah lupa budi awak jaga sy k??
xpernah lupa kebaikan awk k..
cuma sy kecewa dgn sikap awk je..

awak jaga diri awak..
belajar rajin-rajin..
n be happy always..
(>_<)






Wednesday, 21 December 2011

Let me explain...


Err..
cmner haa nak start..
hmm ni aku tuju kat some1 yang aku rase bslah sgt..
saya tahu ...awak kecewa dgn sy..
but saya mintak maaf k..
sumpah saya xde niat pom!!
saya thu..saya xptut pom buat awk mcm tu..
tapi awk yg start dlu..
saya buat mcm tu sbb saya rase awk xsyg sy..
awk ley kuar nga gurl lain..
at the same time sy ni mcm org bodoh duk 
call2 awak..
awk bley snang2 je kluar smbut bday ur gurl!!
tapi awak bgi alasan kat saya awk nk buat asgment..
sy rase diperbodohkan sgt2 time tu..
sbb tu sy buat awk mcm tu..
sbb sy fikir...awk xpernah fkir dan hargai..
kejujuran sy kat awk..
kalau awk yang xmulakan..
sy pun xkn mulakan k..
tapi tulah..just nak pbtulkan apa yg xbtul dlm fkiran awk..
sy bkn mduakan..
tapi..memberi apa yg awk dah beri kpda sy..
tu je,,


P/S : sy tahu..awk xplu pom explain sy nim..tapi sy rase awk plu thu..tu je..

(^_^) chill ok ~~


:  :  d  o  n  e  :  :


Friday, 16 December 2011

just be..waiting outside the lines..




You’ll never enjoy your life,
living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
how you gonna reach the top?

Rules and regulations,
force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
it’s time for you to seize the day

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
even if it’s just tonight
How you gonna walk ahead
if you keep living behind

Stuck in my same position,
you deserve so much more
There’s a whole world around us,
just waiting to be explored

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now, just let it go

I dont wanna have to force you to smile
I’m here to help you notice the rainbow
Cause I know,
What’s in you is out there

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines


I’m trying to be patient (I’m trying to be patient)
the first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
go ahead and take it

I’m Waiting, waiting, just waiting I’m waiting
I’m waiting, waiting, just waiting
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

You’ll never enjoy your life
Living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?

:  :  d  o  n  e  :  :





sekuat ombak dan pantai..


Sedangkan pantai boleh berubah..
inikan pula hati manusia..
tapi pantai xpernah mungkir janji dengan ombak..
walaupun pantai sering berubah kedudukannya..
ombak sentiasa menemaninya..
walau bagaimana keadaannya sekali pun..
sebab ombak xboley berpisah dengan pantai kan??

tapi.. 
manusia ini lain pula caranya..
hati manusia sering berubah2..
kalau semalam kata putih..
hari ini pulak kata hitam..
aishh!!xtetap betulkan penderian..
macam lalang je..
dulu pandai berjanji yang indah2..
tapi..
nak tunaikan tu xboley pun..
sekadar menanam tebu dibibir sahaja..
huhuhu 

tapi..
xsemua manusia macam tu..
sometime..manusia pun kadang2 boleh jadi macam ombak..
yang sanggup menemani pantai..
walau dalam apa  keadaan sekali pun..
tapi jarang sangatla nak jumpa manusia spesies tu..
hahaha!!
sebab yang aku jumpe..
semua jenis cakap kosong sahaja..
yang hanya pandai berjanji itu dan ini..

rupa-rupanya..
semua manusia ini hanya bersifat hipokrit!
yang hanya pandai bermadah..
yang hanya pandai berjanji..
tetapi tak pernah ambik serius yang pernah diucapkan..
apa yang dikeluarkan hanya lah untuk menyedapkan hati anda sahja..
bak kata perpatah.." lembut gigi dari lidah "..


manusia..
yang adakalanya kita mersakan diri kita sudah cukup bijak dalam sesuatu perkara
yang adakalanya kita sudah cukup strategy untuk bermain dgn ramai orang
kita langsung  x terpikir yang ramai orang yang sedang memerhatikan kelakuan kita..
dan tidak langsung kita fikir yang kita ni  sedang dipermainkan oleh orang lain..
setiap tindakan kita..kita sudah merasakan ianya satu tindakan yang 
cukup terbaik..yang cukup bijak untuk kita
tanpa kita memikirkan tentang perasaan orang lain ..
tetang apa yang orang lain akan tanggung dengan perbuatan kita..
itulah kita..yang digelarkan manusia...




tapi ..
aku kalau boleh xnak jadi macam tu..
dan aku harap..
aku xkan jadikan driku kearah itu..
aku akan jadikan diriku sperti..
rinduku seumpama ombak yang tak behenti..
kasihku bagaikan pantai yang sentiasa menanti..
kuatkan semangat mu SALSABILLA..(^_^)
agar kamu boleh jadi sekuat ombak dan pantai..
amin..


:  :  d  o  n  e  :  :

Wednesday, 14 December 2011

Wish You Were Here..(T_T)


I can be tough, I can be strong
But with you, it's not like that at all
There's a girl that gives a shit
Behind this wall, you just walk through it

And I remember all those crazy things you said
You left them running though my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, damn, damn
What I'd do to have you here, here, here
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I'd do to have you near, near, near
I wish you were here

I love the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always say, say it like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy things you said
You left them running though my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, damn, damn
What I'd do to have you here, here, here
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I'd do to have you near, near, near
I wish you were here

No, I don't wanna let go, I just wanna let you know
That I never wanna let go, let go, oh, oh
No, I don't wanna let go, I just wanna let you know
That I never wanna let go, let go, let go, let go
Let go, let go, let go, let go, let go, let go
Let go, let go, let go

Damn, damn, damn
What I'd do to have you here, here, here
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I'd do to have you near, near, near
I wish you were here

Damn, damn, damn
What I'd do to have you here, here, here
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I'd do to have you near, near, near
I wish you were here



 :: miss you like crazy dear..

and i hope same goes to you..(^_^) ::


:  :  d  o  n  e  :  :


Wjy 6674 New Look..


waa!!!!
rindu sgtt kat u buruk!!
huhu..jap lagi..awak akan kelihatan cantik taw..
nanti xmalu la sgt kan kite kua dua nanti..
xdela org nak tgok2 kite dua law bhti kat trfic ligth kan..
hahaha..
dah 2 kali u  buruk  brubah kaler..
mula2 merah..2nd putih..n now kaler grey nk bru2 gtu..
thank abe iwe , bab , abe amin sbb suggest kaler nim..
lawa sgt bagi sy!!seyes xtipu..

btw,,thanks sgt kat bab..sbb dah byk sgt2  mlabur kat mycar..
rase kalau kerja maybe xboley nk modified krta tu mcm skunk..
cume satu je lagi xckup krta tu..
kalau boleh nak enjin GSR ke VR4 ke...huhu..
xnak bagi turbo pom xpela..pakai NA pom sy trime,,,
jangan risau..sy jnji sy xkn bwak laju2...
slow2 je sy bwak..kalau boleyla.
kalo xbley pom xpe..




~ gambar sblum cat ~

hehe xsabar nak naik u buruk!!


eee!!!muahhhh!!temkiu kat kwn bab sbb cat dgn smpurna!!






tapi ni xsiap sepenuhnya lagi..sbb enjin yang lama rosak head sbb hari tu banjir..
jadi ..kena cari enjin lain..harap2..bab tunaikan ya...
jap lagi kamu beertukar wajahla kan syg!!
huhu

~  d  o  n  e  ~

Sunday, 11 December 2011

GH..


Gengting Highland!!
best!best!...sebab kali nim trip xp nga family...just p nga kawan2 shja..syok sgt!!
mula2 plan nak p g gting by ain..tp disebbkn mslh peribadi..dy xbley joim kiteorg!!
rase lain sgt ain xde!!kurang rse syok tu..igtkan ain je xbley p..rupenya..
tikah dens pom xboley join same..adoiii!!lagila xbest!!mujurla ade kwn2 yang lain..
xdela xbest mana pom..huhuhu..but ain!!next time u kna ikut skli next our holiday okay!
apa2 pom dalam holiday pom i still thinking of Ahmad Taufiq...love u!!sebb xambik hati sebab
 xgtaw nak p holiday nga kwn2!!!huhu...

ni kat parking krta..snap by fahmi!!


1st skli nk msuk rumah htu..tpi tiba2 je xboleh sbb ade mslh tknikal,,


kami rela beratur pjg demi nak naik CORKSCREW..huhu syok!!


yuckkkkk!!!!! dalam tgah tunggu turn nak naik menatang nim!!
tiba2 ade bubur buatan manusia...ee..nsihat sy..sila bwak minyak angin ya kwan!!

hehe..supo nyepak naik mnatang goni..xsero lsum!!

time fahmi tgah memujuk enna dari menaiki CORKSCREW...


ni org pggil SPACE SHOC..
bila naik ni..anda akan rase nyawa anda bgtu berhrga,,hahaha
tapi kalau sy jtuh mse ni lagi bgus..xperlu pk mslh lagi...

hahaha...enna nangis la naik bnda ni...lucukan??




nampak tak byk syiling bertaburan ??betapa byak nya impian yg perlu ditunaikan??
itu menunjukkan stiap mnusia mpunyai impian yg tersdri...


syok sgt naik bnda ni..nampak je mcm x safety..

ini kereta sewa yg ade kawan kami yg tlg sponsorkan..hahaha
thanks kawan!!

hahaha..wlpom kering kongtanggg!!holiday ttap holiday..miss this moment!!
harap dpt holiday cmni lagi...kalau umurku pjg..
huhu..

~  d  o  n  e  ~








Saturday, 10 December 2011

10hb Disember 2011


hari nih!!
10 hb Disember 2011..
hari paling celako dale hidup aku!!
sungguh!!aku tokleh trimo kenyataan nih!!
aku beci jadi NORSALSABILLA..
sbb aku nak bahagia tp xsekat!!
tanpa sebab...



 ~ d o n e ~

ikhlaskan saja..


ikhlas??

mmang mudah untuk diucapkan..tapi sangat sukar untuk dilalui..
kerna ia memerlukan proses yang panjang untuk menerima sebuah keikhlasan..

ketika cinta tak direstui oleh orang tua dan ketidakmapuan..
ketika harus menerima orang yang disayangi terpaksa bkahwin dgn org lain..
ketika racangan yang hanya tggal sbuah rcangan shja yg tdk akan wjud..
dan tak kira lah dalam apa jua situasi sekali pun ..
mana mgkin kita akn ikhlas untuk mnerimanya..
melainkan menerima dlm waktu yang pjang..
dgn melalui hari2 kesedihan..

walaupun dgn kita menangis di hadapanNYA
bukan untuk menyesali apa yg terjadi..
but,myesal knapa kita belum boleh menjdi hambaNYA 
yang ikhlas menerima kenyataan ini..

tetapi..
itulah kehidupan..
yang adakalanya kita harus mengalami sesuatu yang sangat PAHIT..
apa-apa pun yang terjadi itulah yang terbaik untuk diri kita..
meskipun kita sedih,kecewa dan merasa tidak adil..


~  d  o  n  e  ~





Cinta hingga ke Syurga...


hayati kisah mereka..kisah yang penuh dgn pengorbanan dan keikhlasan..

Bersumber dari Raja’ bin Umar An-Nakha’i, dia pernah bercerita: “Dahulu di kota Kufah tinggallah seorang pemuda tampan rupawan yang tekun dan rajin beribadat, dan dia termasuk salah seorang ahli zuhud.

Suatu hari pemuda itu singgah di kalangan kaum An-Nakha’ dan di sana dia bertemu dengan seorang gadis yang cantik. Sejak melihatnya pertama kali, dia pun jatuh hati dan tergila-gila oleh kecantikannya. Demikian juga si gadis yang merasakan hal serupa sejak pertama melihat pemuda itu. Si pemuda lalu mengutus seseorang untuk meminangnya, tetapi ternyata gadis tersebut telah dipertunangkan dengan putera bapa saudaranya.


Mendengar keterangan ayah si gadis itu, mereka berdua menahan beban cinta yang sangat berat. Si gadis tadi kemudian mengutus seorang hambanya untuk menyampaikan sepucuk surat kepada pemuda tambatan hatinya: “Aku tahu betapa engkau sangat mencintaiku, dan kerananya, betapa besar penderitaanku terhadap dirimu sekalipun cintaku tetap untukmu. Seandainya engkau berkenan, aku akan datang berkunjung ke rumahmu atau aku akan memberikan kemudahan kepadamu bila engkau mahu datang ke rumahku.”

Setelah membaca isi surat tersebut, si pemuda kacak itu pun berkata kepada utusan wanita pujaan hatinya, “Kedua tawaran itu tidak ada satu pun yang kupilih! Sesungguhnya aku takut akan seksaan hari yang besar bila aku sampai derhaka kepada Tuhanku. Aku juga takut akan neraka yang api dan jilatannya tidak pernah surut dan padam.”

Pulanglah utusan kekasihnya itu dan dia pun menyampaikan segala yang disampaikan oleh pemuda itu. Si gadis lalu berkata, “Selamanya aku belum pernah menemui seorang yang zuhud dan selalu takut kepada Allah SWT seperti dia. Demi Allah, tidak seorang pun yang layak mendapatkan gelaran kemuliaan kecuali dia, sedangkan kebanyakan orang adalah munafik.”

Setelah berkata demikian, gadis itu lalu melepas segala urusan duniawinya serta membuang jauh-jauh segala sesuatu yang berkaitan dengan dunia. Dia pun memakai pakaian dari tenunan kasar dan sejak itu tekun beribadat, sementara hatinya merana, badannya juga kurus oleh beban cintanya yang besar kepada pemuda yang dicintainya. Dan kerinduannya yang mendalam menyelimuti sepanjang hidupnya hingga akhir hayatnya.



Setelah gadis itu meninggal dunia, sang pemuda sering pula berziarah ke makamnya. Pada suatu ketika dia bermimpi seakan-akan melihat kekasihnya dalam keadaan yang sangat menyenangkan. Pemuda itu pun bertanya, “Bagaimana keadaanmu dan apa yang kau dapatkan setelah berpisah denganku?”

Gadis kekasihnya itu menjawab dengan menyenandungkan untaian syair:

Kasih… 
cinta yang terindah adalah mencintaimu,
sebuah cinta yang membawa kepada kebajikan.
Cinta yang indah hingga angin syurga berasa malu
burung syurga menjauh
dan malaikat menutup pintu.
 
Mendengar penuturan kekasihnya itu, pemuda tersebut lalu bertanya kepadanya, “Di mana engkau berada?” 
Kekasihnya menjawab dengan melantunkan syair:
Aku berada dalam kenikmatan
dan kehidupan yang tiada mungkin berakhir
berada dalam syurga abadi yang dijaga oleh para malaikat
yang tidak mungkin binasa
yang akan menunggu ketibaanmu, wahai kekasih
Pemuda itu kembali berkata kepada kekasihnya, “Di sana aku mohon agar engkau selalu mengingatiku dan sebaliknya aku pun tidak dapat melupakanmu!”

“Dan demi Allah, aku juga tidak akan melupakan dirimu. Sungguh, aku telah memohon untukmu kepada Tuhanku juga Tuhanmu dengan kesungguhan hati, sehingga Allah berkenan memberikan pertolongan kepadaku!” jawab gadis kekasihnya itu.



Pemuda itu kembali berkata kepadanya, “Bila aku dapat melihatmu kembali?”

“Tak lama lagi engkau akan datang menyusulku kemari,” jawab kekasihnya.

Tujuh hari sejak pemuda itu bermimpi bertemu dengan kekasihnya, ia meninggal dunia. Semoga Allah sentiasa mencurahkan kasih sayang-Nya kepada mereka berdua dan mempertemukannya kembali di syurga.


WOW!!awesome kan??
hebatkan cinta mereka..cinta hingga ke syurga...
kalau tiada jodoh di dunia pun..
jodoh di syurga Allah janjikan..
jika cinta mereka ikhlas..

~ d o n e ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...